Werstersport terugblik (deel 2)

Gruno-trainer Peter van der Mark:

“Tot nu toe verloopt het seizoen voor ons geweldig. Als iemand voor het seizoen had gezegd dat Gruno, komende uit de vierde klasse, met de winterstop op de tweede plaats ( in de derde klasse) zou waarschijnlijk direct doorverwezen worden naar een dokter. De hoge positie is voor een ieder dan ook een grote verrassing. Al snel werden we geconfronteerd met het wegvallen van onze topschutter ( die na de zware blessure in de slotwedstrijd van het vorige seizoen, in het nieuwe seizoen weer enkele duels meespeelde en hierin opnieuw een zeer ernstige blessure, nu aan de kruisbanden, opliep) Angelo Weggers. Hij was het vorige seizoen goed voor 35 doelpunten. Dat zet je als trainer dan wel even aan het denken. Hoe vang je dit op. Je hebt dan nog wel schutter, de assist koning, Robert Oosterhof ( het vorige seizoen goed voor 33 treffers) in je team rondlopen. Maar toch ! Daarnaast mis je ook nog eens enkele weken Vu Pham. Ook een speler die het net weet te vinden. Nu ben je enkele wedstrijden verder en scoor je ( ondanks het gemis van Angelo) nog aan de lopende band. Vooral Mitchell van Kalsbeek is heel trefzeker”. Hij voert de topscorerslijst in klasse 3A met 13 voltreffers/redactie. “Ook nu nog ( zonder Angelo) ben je één van de meest scorende ploegen in onze klasse en zeg ik wel eens stel je voor dat Angelo er ook nog bij was. Hoeveel treffers zouden we dan op ons conto hebben gehad??? Dat zal altijd een vraag blijven. Van tevoren opperden we dat we vooral met Friese ploegen, die van het begin tot het eind hard werken en fysiek sterk zijn, worden geconfronteerd. Hoe we ons dan zouden houden. Nu we nagenoeg tot halverwege het seizoen zijn gevorderd kunnen we stellen dat het ons enorm is meegevallen. Alleen tegen het fysiek sterke, over de rand spelend waartegen door de scheidsrechter niet afdoende werd opgetreden, Friesland moesten wij met 3-1 het onderspit delven. Zoals de ploeg zich zowel in speltechnisch opzicht, qua beleving, qua keihard werken en in disciplinair opzicht heeft gemanifesteerd daar moet je veel waardering voor hebben en dat hebben we dan ook. Om dit te bereiken is er niet alleen op het veld maar ook op de training keihard gewerkt maar dat het niet voor niets is geweest blijkt uit de resultaten. Nu we bijna op de helft van het seizoen 2018/2019 zitten en je ziet wat we gepresteerd hebben wil je maar één ding. Dat je met het aanscherpen van enkel verbeterpuntjes ( soms krijgen we nog even te gemakkelijk doelpunten tegen en uit dooie spelmomenten zijn we nog wel eens geklopt) ook na de tweede helft nog in de bovenste regionen staat gepositioneerd. Gezien het wedstrijdbeeld in de eerste helft is het zelfs mogelijk om mee te strijden voor de prijzen die recht geven op promotie”.
Gruno opent de tweede seizoenshelft met een uitduel tegen GSAVV Forward op het Zenikecomplex op zondag 20 januari.

Gruno-trainer Peter van der Mark stopt aan het einde van dit seizoen met het trainersvak. Hij wordt opgevolgd door Ger Haak ( momenteel werkzaam bij VVG/za. en VVK/zo. In Haak zijn kielzog komt verzorger Peter Jager mee.

Lycurgus-trainer Sven de Haan:

“We hadden al snel door dat we in een competitie zijn terecht gekomen waar voor ons team niet veel te leren viel. Je behaalt de ene na de andere ruime uitslag. Voor een keer is zo’n uitslag wel leuk. Het gevaar is dat je op den duur met een ongemotiveerd team binnen de lijnen verschijnt. Daar moet ik de jongens mee complimenteren dat is tot nu toe absoluut niet het geval geweest. In enkele wedstrijden was de weerstand dusdanig dat we voor de thee weinig scoorden. Maar als je dan ook éénmaal gescoord had was het met de tegenstand, mede door onze manier van voetballen, ook snel gebeurt. Gedisciplineerd werden de aanvallen opgezet en een pré voor de ploeg is dat ze niet op de solotoer gingen maar oog bleven houden voor een medespeler. Als die in een betere positie stond werd de bal breed gelegd en dit mondde dan vaak uit in een treffer.
Het is voor ons zaak om de wedstrijden met goed opgezette aanvallen, dus met goed voetbal en geconcentreerd blijven spelen, doeltreffend af te werken. Dit soort spel zullen we absoluut nodig hebben als we het volgende seizoen wel weer in de vierde klasse spelen. Daar heeft het toch alle schijn van. De jongens zijn gretig en zijn absoluut nog niet op hun best. Er valt altijd iets te leren ook in de wedstrijden waarin je nagenoeg geen tegenstand hebt. Als we met dezelfde discipline en dezelfde gretigheid blijven spelen is een doelpuntenaantal van ruim honderd voor haalbaar”. Lycurgus heeft in 11 wedstrijden al 78 keer doel getroffen/redactie.
“We moeten ons blijven focussen. We willen zo snel mogelijk weer iets van het verloren gegane terrein terug veroveren”.
Lycurgus opent de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen VVSV’09 op Sportpark Vinkhuizen/West End op zaterdag 9 februari.

Sven de Haan heeft ook in het seizoen 2019/2020 de selectie van Lycurgus onder zijn hoede.

Gron Boys/za.-trainer Bert Nout:

“De zaterdagtak van Groninger Boys begon met veel ambitie aan het seizoen 2018/2019. Tot nu toe is er, door allerlei oorzaken, niet veel van de vooraf gestelde ambities terecht gekomen. Niet dat het niet over voldoende kwaliteiten beschikt om mee te doen voor de top van de ranglijst maar om iets te bereiken moet je er als team staan en dit is bij de Boys zeker nog niet het geval. Je ziet wel enigszins een groei maar dat is nog niet dusdanig dat je het elke tegenstander moeilijk kunt maken. De ene wedstrijd is de andere niet. Er zijn momenten dat je zegt ons voetbal is best acceptabel maar even daarop zit er geen enkel lijn meer in het spel en rommelen de spelers maar wat aan. Het geheel moet stabieler worden en het passen moet zuiverder. Door de onzuiverheid leden we veel balverlies en dit heeft ons menig tegentreffer gekost. Als je naar de eerste seizoenshelft kijkt kun je rustig stellen dat we gefaald hebben. Om iets te bereiken zullen we er met zijn allen toch iets meer voor over moeten hebben. De training bezoeken, scherp trainen, in de wedstrijden iets sneller en slimmer spelen, de beleving in totaliteit moet groter. Er werden best veel kansen gecreëerd maar het vizier staat te vaak niet op scherp. Als we er met zijn allen voor gaan zijn er zeker nog een behoorlijk aantal punten binnen te halen maar om de doelstelling van voor de competitie te halen is de achterstand in punten wel heel erg groot. We moeten onze pijlen nu al richten op het volgende seizoen. Nu moeten we de basis leggen en proberen met wat versterkingen en een nieuwe trainer om de doelstelling van dit seizoen in het seizoen 2019/2020 alsnog gestalte te geven”.
Groninger Boys opent de tweede seizoenshelft op het Sportpark Het Noorden op zaterdag 9 februari.

Bert Nout heeft tot het einde van dit seizoen het Groninger Boys zaterdagteam onder zijn hoede. De vacature van trainer voor het seizoen 2019/2020 staat nog open.

Gron Boys/zo trainer Fouad Faraouni

“Op zichzelf hebben we best een goed team maar we maken het ons niet altijd even gemakkelijk. We hebben vaak moeite om negentig minuten lang geconcentreerd te voetballen. We hebben momenten dat we de tegenstander van de mat spelen. Daarnaast hebben we momenten dat het helemaal nergens op lijkt. Vooral als we op voorsprong komen spelen we met een instelling zo die pot is binnen. Regelmatig komen we met die instelling bedrogen uit. Met het slappe optreden helpen we de tegenstander weer in het zadel en die benutten de gastvrijheid in veel gevallen zodat we vrij gemakkelijk tegentreffers om de oren. We hebben een selectie die met de kwaliteiten die het bezit ons met elke tegenstander kan meten maar dan moet je wel in het gehele duel aan de bak willen. Het niet 90 minuten lang scherp zijn heeft ons al menig punt gekost. Zo hebben we tegen onder andere tegen buurman Gruno en Nicator punten laten liggen. Tegen Geel Wit (Ameland) kregen we een dikke 5-1 nederlaag om de oren omdat niet iedereen bracht wat hij binnen zijn vermogen heeft. Dan spreken over drie wedstrijden waarin we ver beneden ons niveau gepresteerd hebben en dat kost je dan al negen punten. Verder is een handicap dat menig speler binnen ons team heel goed is in mekkeren. Bovendien hebben de Boys vaak kritiek op de scheidsrechter of op een teammaat maar zelden wordt de oorzaak bij zichzelf gezocht. Dit maakt een team er absoluut niet sterker op. Daarentegen hebben we ook, als team, hele goede wedstrijden gespeeld zoals tegen Forward en Friesland. Als we in de tweede seizoenshelft mee willen blijven doen moeten we onze houding toch veranderen. Een ander element dat bij ons, tot nu toe, beneden onze stand is het afmaken. Om tot het einde van de competitie mee te doen om de prijzen is het wel noodzakelijk om stabiel te presteren. Om dit te realiseren zullen we toch enkele zwakheden uit ons spel moeten halen. Met name het als team ( er voor elkaar te staan) voetballen, de volledige speeltijd geconcentreerd en gedisciplineerd spel, minder mekkeren en keihard werken zijn daarin van groot belang. Ik acht onze selectie, die over een prima mix aan kwaliteiten beschikt, in staat om de verbeterpunten aan te brengen. Als de spelers er inderdaad in slagen om de zwakheden uit het spel weg te nemen zien we nog een tweede seizoenshelft tegemoet waarin Groninger Boys kan vlammen “.
Groninger Boys opent de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen MKV’29 op 20 januari

Trainer Fouad Faraouni heeft ook in het seizoen 2019/2020 de selectie van Groninger Boys onder zijn hoede.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*