Westersport week 4

HFC’15-Drenthina 1-7.

De hoop die HFC’15 had geput uit de winst in het duel tegen concurrent Klazienaveen kreeg helaas geen positief vervolg. Veel goed voetbal kreeg het de kou trotserende publiek niet te zien. Het ‘oude’ euvel ( laks ingrijpen) kwam al snel weer om de hoek kijken en leverde de bezoekers, via Joël Zweerink, de eerste voorsprong op. 0-1. Niet lang daarna voorkwam de paal een tweede, Hoogeveens, doelpunt. HFC nam geleidelijk meer initiatief. Vlot achter elkaar legde de thuisploeg een aantal zeer acceptabele aanvallen op de mat. Een goed schot van Frank Volkers ging rakelings naast en een schuiver van Nico Sieling verdween in de handen van de Drenthina-doelman. Een schot/voorzet van Barteld Faber bleef na een misser van de goalie op de doellijn liggen. Helaas voor de Hoogkerkers was er niemand van hun voorwaartsen ter plekke om het ‘speeltuig’ het laatste zetje te geven. Ook Rutger Hofsteenge kreeg een dot van een kans. Zijn schot, zonder overtuiging, verdween hoog over het doel. Uiteindelijk was het Nico Sieling die, een door Mike Steenbergen ingeleide aanval, met een schitterende treffer bekroonde en de harten van de HFC-aanhang weer sneller deed kloppen. 1-1. Op slag van rust verwerkte Roland Koops een te slappe terugspeelbal tot de 1-2 voorsprong. De tweede helft begon voor de thuisploeg wederom met een domper. De verdediging liet zich wel erg makkelijk uitspelen. Dit leidde, door Nick Bakker tot een verdubbeling van de marge. 1-3.Na deze treffer ontketenden de gasten een ware stormloop op het domein van, de deze middag niet zijn beste dag hebbende, doelman Sander Mulder. Overigens was hij niet de enige speler die faalde. Dit kan nagenoeg het gehele team zich aantrekken. Het was na de derde tegentreffer eenrichtingsverkeer op het Hoogkerker doel. Het onsamenhangend spelende HFC, waarin onzuiverheid een hoofdrol speelde, was niet bij machte om de druk op de Drentse veste op te voeren. Zonder overtuiging, er zat geen lijn meer in het spel, speelde HFC de resterende speeltijd vol. Bij de reeds drie gescoorde treffers voegden de bezoekers in die periode nog een kwartet treffers ( een eigen doelpunt van een HFC-verdediger, Jasper Hoolsema, Roland Koops en Kees Plaatje) zodat de stand voor de Drenten in een heuse ‘zevenklapper’ eindigde. Eindstand 1-7.
Door dit resultaat is de achterstand van HFC’15 ( 4 pnt.) op het op de 11e plaats staande Drenthina opgelopen naar 10 punten.

 

The Knickerbockers-Pelikaan S 2-1.

Het is er dan toch van gekomen. Het onaantastbare ( ongeslagen tot de winterstop) Pelikaan S moest, met 2-1 het onderspit delven tegen het sterk voetballende The Knickerbockers. Niet dat de ‘studentenploeg’ beter was dan de Strating-boys maar met de weinige kansen die de thuisploeg creëerde gingen de ‘Zernikers’ zeer efficiënt om ( bijna 100% werd er benut). Dit in tegenstelling tot de Pelikaan S voorwaartsen. In voetbal ontliepen de mannen elkaar niet veel. Met de 2-1 einduitslag is The Knickerbockers ( met acht punten achterstand op koploper Pelikaan S) opgeklommen naar de tweede plaats. De Westerkwartierders konden in dit duel niet op volle oorlogsterkte ( Tankink, Zimmerman, Elderman en Sergio van Dijk niet geheel fit/hij viel in de slotfase nog in) aantreden.
Pelikaan S-trainer Freddy Strating zei terecht: “het missen van deze basiskrachten mag absoluut niet als excuus worden opgevoerd. Onze selectie herbergt dusdanige kwaliteiten dat we dit hiaat moeiteloos op moeten kunnen vullen. We hadden koelbloediger met de gecreëerde kansen om moeten gaan”.
Opvallend in de gelederen van de bezoekers was het verheugende nieuws dat sterkhouder Anton Jongsma, na heel lang blessureleed, in de beginfase van de tweede helft het speelveld weer mocht betreden.
Het was de thuisploeg die met een prima uitgevoerde counter de gasten verraste en liet, via Remco de Haas, Devon doelman Devon Harmsma voor de eerste keer in dit duel de zware gang naar het net maken. 0-1.
Na ruim een half uur tekende Jeroen Haan uit een schitterende voorzet van Abdelmajid Allaui voor de 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de thee kreeg Pelikaan S de meeste mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp.
Halverwege de tweede helft zag het er opnieuw in de omschakeling, aan Oostwolder-zijde, niet goed uit. De studenten maakten hier uitstekend gebruik van en produceerden via Jasper van Rozen de, na het laatste eindsignaal bleek, ‘winnende’
De gelijkmaker van de bezoekers bleef ( door het niet verzilveren van kansen) uit.
Ook TKB kreeg via Jasper van Boven nog een kans maar John van Dalen wist op miraculeuze de bal van de doellijn te halen.

 

Zuidhorn-Be Quick 1887 1-0.

Zuidhorn moest na de winterstop meteen vol aan de bak. Het veelal prima spelende, met vijf punten achterstand op Zuidhorn (2e) geklasseerd, Be Quick 1887 ( 4e) kwam op bezoek. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. Door het goed georganiseerde veldspel van beide teams ontstonden er in het gehele duel niet veel kansen. In verdedigend opzicht hadden beide ploegen de zaakjes prima voor elkaar. Beide doelmannen behoefden dan ook nauwelijks in actie te komen. In de eerste helft kreeg Jos Schultinga een prima mogelijkheid om de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. Hij wist geen doel te treffen. Pas na het vallen van de 1-0 was het voor de Sûdhörnsters alle hens aan dek. Het was maar goed dat de ‘nagenoeg, altijd attente Zuidhorn-doelman Marcel Groothof tot het laatste fluitsignaal bij de les bleef. Ver in de blessuretijd ( 93e minuut) wist hij op fantastische wijze een schot van afstand onschadelijk te maken. Via de vuisten van de goalie en de aluminium ligger verdween de bal over het doel.
Het duel Zuidhorn-Be Quick 1887 was het enige duel in klasse 3C die doorgang vond.
Al snel werd duidelijk dat de ploeg die het eerst wist te scoren vrijwel zeker als overwinnaar zou eindigen. Dit geschiedde ook.
In de slotfase van het spannende duel realiseerde Thijs Zwarteveen, met een prachtige trap/ via de onderkant lat, dat aan het puntentotaal drie punten konden worden toegevoegd. Na de achterstand probeerden de Esserberg-bewoners nog wel, via opportunistisch spel, iets aan de 1-0 stand te doen. Bijna slaagden de bezoekers in hun opzet. Uiteindelijk was het Marcel Groothof die de Harenaren van de door hun zo fel begeerde tegentreffer afhield.
Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Het was moeizaam maar uiteindelijk komen we toch, tegen een zeer goed voetballend Be Quick, als overwinnaar uit de strijd. Het team heeft er als collectief hard voor gevochten en dat je het gelijkopgaande duel dan ook nog wint is natuurlijk geweldig.

 

Forward GSAVV-Gruno 7-2.

Forward dat de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop op overtuigende wijze wist te winnen toonde ook in de start van de tweede seizoenshelft dat het over een zeer sterk, slim en goed voetballend geheel beschikt. De grote verrassing van de eerste seizoenshelft, Gruno, kwam tegen de studentenploeg op alle fronten tekort.
Al in de eerste helft keken de bezoekers tegen een vrijwel niet meer te overbruggen achterstand aan. Vol goede moed begon Gruno aan de wedstrijd maar het was in het duel tegen Forward bezige met een kansloze missie. Daarvoor was het verschil in kwaliteit te groot. Afgaande op de woorden van Gruno-trainer Peter van der Mark beschikken de bespelers van het Zernike-sportcomplex, in de getoonde vorm van zondag jongstleden, over de best voetballende ploeg in klasse 3A. Voor het duel tegen Forward kon Gruno niet beschikken over de doelmannen Michael Mast en Erwin Verdenius. Oudgediende Martin Erends (doelman van het 4e elftal) werd bereid gevonden voor deze gelegenheid om het doel van Gruno te verdedigen. Ondanks de vele tegentreffers viel hem absoluut geen verwijt te maken bij het produceren van de ‘goals’. De score kwam tot stand middels het uitstekende, geslepen spel van de tegenstander. Het gehele team van de bezoekers was niet in staat om de gretige ‘studenten’ van scoren af te houden.
Gruno deed alles wat er binnen hun vermogen lag om met een goed resultaat op het sportpark West End/Vinkhuizen terug te keren. Al vroeg in de wedstrijd werd de promovendus met de neus op de feiten gedrukt. Binnen twintig minuten was de stand, door achtereenvolgens Martijn Tuite/vrije trap in de kruising – Thomas Bruin – Alexander Boom, al opgelopen 3-0. Het enige dat de gasten nog restte, zelf kon men ( tot in de slotfase) geen gevaar stichten, was de score binnen de perken te houden. Ondanks het verzet wisten de gastheren, door treffers van Thomas Bruin en Hugo Breman, de Gruno-goalie voor het rustsignaal nog twee keer te verschalken. Ruststand 5-0.
In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Alleen waren er bij de thuisploeg de scherpe randjes er vanaf. In de slotfase voerden de gastheren nog even het tempo op en verhoogden de stand, via Rob Colenbrander ( 2x), naar 7-0.
Hierna ging de voet opnieuw van het gaspedaal dit stelde de bezoekers in staat om de hatelijke nul uit de stand te verwijderen. Door treffers van Jamal Schripsema en Kenny Hua kreeg de stand toch nog een iets dragelijker aanzien. Eindstand 7-2.

Gruno-trainer Peter van der Mark: ¨ Het is geen schande om van een ploeg, die op alle fronten over veel kwaliteit beschikt te verliezen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat deze hoge uitslag niet eens geflatteerd is.
Onze ploeg heeft gedaan wat binnen hun vermogen ligt maar dat was bij lange na niet genoeg om de tegenstander van een hoge score af te houden”.

 

Groninger Boys-MKV’29 3-1.

Als je een blik op de ranglijst werpt zou je hieruit de conclusie kunnen trekken dat de bezoekers, MKV’29, als rode lantaarndrager voor de Groninger Boys geen obstakel mag vormen. Maar het blijft natuurlijk voetbal. De uitslag doet vermoeden dat het een lastige middag was voor de Vinkhuizen-boys maar het tegendeel is het geval. Gezien het spelbeeld is de score van de thuisploeg wel heel mager uitgevallen. Aan het spel van de Leeuwarder-gasten ( die overigens vol overgave streden) was af te meten dat het voor de ploeg een hele zware opgave zal worden om uit de degradatiezone te geraken. De Friese ploeg zag in vrijwel het gehele duel geen kans om tot het strafschopgebied van de tegenstander door de dringen. Dit gelukte slechts één keer en dit leverde, bij de stand 2-0, ook gelijk een tegentreffer op. Dit gebeurde uit een, wegens een onhandige manoeuvre van verdediger Glenn Datema, toegekende strafschop. In de tweede helft maakte de jonge, 17 jarige, Angelo Boonstra zijn debuut in het vlaggenschip van de Groninger Boys. Hij deed dit zeer verdienstelijk.
Door gebrek aan spelers zag trainer Fouad Faraouni zich genoodzaakt om zelf maar weer eens in voetbalplunje ( 90 minuten lang) binnen de lijnen te verschijnen. Hij bekleedde de positie van middenvelder. De 1-0 ontstond uit een door Fouad Faraouni snel genomen vrije trap. Hij stuurde de bal richting de brede borst van Freddy de Grooth, die liet de bal slim lopen voor de in een betere positie staande Ruben Bermudez. Die zette op zijn beurt Wesley Moesker vrij voor de MKV-doelman.Uit de vrije positie liet Moesker de goalie vervolgens kansloos. Het was topschutter Freddy de Grooth, die op aangeven van Fouad Faraouni, die de Friese-doelman voor de tweede maal kansloos liet. Via de ‘11 meter ‘ bracht Sander Hart de stand op 2-1.
Het was opnieuw Freddy de Grooth, assist Mohamed Faraouni, die met een fraaie treffer de marge weer op twee bracht. De gastheren kregen nog enkele fraaie mogelijkheden om de stand te verhogen maar het vizier van Boys-voorwaartsen stond niet op scherp. Eindstand 3-1.

Groninger Boys-trainer/speler Fouad Faraouni: “Het spel kan altijd en moet ook beter. Voor vandaag was het voldoende. Kansen hebben we genoeg gecreëerd maar we mogen er best meer van verzilveren. Het moet allemaal sneller en scherper”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*