Westersport week 46

Westersport | Westerkrant.nl

Bekervoetbal
Woensdag 7 november
Damacota (5e klasse za.) – PKC’83 (1e klasse za.) 0-7

 

De loting van de eerste knock-out bekerronde was PKC’83 goedgezind. Als tegenstander rolde vijfdeklasser Damacota namelijk uit de koker. “Een wedstrijd moet altijd nog even gespeeld worden. Verrassingen zijn, vooral in bekerwedstrijden, niet uitgesloten’’, sprak assistent-trainer van PKC’83 Robert Groninger vooraf. Vanzelfsprekend wilden de mannen uit Nieuwe Pekela hun huid duur verkopen, maar uiteindelijk ging het in de outlet. De oranjehemden waren mild voor de vijfdeklasser en namen genoegen met een ‘zevenklapper’. Verantwoordelijk voor de treffers waren Bryan Inge tweemaal, een Damacota-verdediger (eigen doelpunt), Sip Jaap Bos, Koen Hateboer, Jivan Vroom en Jordy van Rijszen.

 

Donderdag 8 november
Zuidhorn (3e klasse C – za.) – Noordster (1e klasse F – zo.) 1-1, (Noordster w.n.s.).

Verrassend genoeg kwam eersteklasser Noordster er in het bekerduel tegen derdeklasser Zuidhorn totaal niet aan te pas. Toch plaatsten de gasten, getraind door ex-prof Gerard Wiekens, zich na het nemen van strafschoppen voor de tweede knock-out ronde. Via Aart Sikkema kwam Zuidhorn, na het missen van meerdere goede kansen, halverwege de eerste helft op voorsprong. Het missen van kansen brak de thuisploeg op toen Noordster-speler Jordi Sanders het op zijn heupen kreeg. Hij slalomde nagenoeg vanaf de middellijn door de gehele Zuidhorndefensie en bekroonde deze weergaloze actie met de gelijkmaker. Een strafschoppenserie bracht uiteindelijk de beslissing, 3-4.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Als we één wedstrijd hadden moeten winnen was het vandaag wel.”

Zaterdag 10 november
Pelikaan S – Groninger Boys vond, vanwege de afzegging van Groninger Boys, geen doorgang.
Met spanning werd de bekerstrijd tussen Pelikaan S en Groninger Boys tegemoetgezien. Deze werd echter door een afzegging van Groninger Boys van de kalender verwijderd. Door deze afzegging plaatst Pelikaan S zich voor de 2e knock-out ronde.

Gruno – Musselkanaal 2-6

Gruno kwam geen moment in haar spel en verloor in eigen huis met 2-6 van Musselkanaal. Op het efficiënte countervoetbal van de groenwitten had de thuisploeg geen antwoord. 3-0 stond er op het scorebord toen beide ploegen gingen schaften. Tweemaal bracht Robert Oosterhof de hoop terug door de opgelopen achterstanden te verkleinen, maar voordat de kruitdampen van de Gruno-treffers waren opgetrokken brachten de bezoekers de marge alweer op drie. Gruno was niet bij machte om het écht nog spannend te maken waarop Musselkanaal eenvoudig uitliep naar 2-6.

Gruno-trainer Peter van der Mark: “Bijna elke counter werd bekroond met een treffer. Wij hebben daar niet goed op geanticipeerd.’’

Competitievoetbal

Groninger Boys – Lycurgus 0-13

“LYCURGUS ROLT PARKGENOOT GRONINGER BOYS OP”

Lycurgus pakte de eerste periode door buurman Groninger Boys met 0-13 af te slachten. Halverwege de eerste helft kwam Lycurgus via Hein Wuite op voorsprong. Niet lang daarna verhoogde Cees Beijne de stand. Na rust was er voor de thuisploeg helemaal geen houden meer aan. Doelman Johan Krans moest nog tienmaal het lederen speeltuig uit het net halen. De doelpuntenregen werd ingeluid door een eigen treffer. Vervolgens bekroonden achtereenvolgens Steven Zwarts (2x), Niels Veentjer (2x), Hein Wuite (2x), Robbie van der Veen (2x) en Arwin Bolt (1x), het prima voetbal van de koploper. Groninger Boys eindigde de wedstrijd overigens met een negental. In de slotfase kreeg ‘routinier’ Chris Reinata twee gele praatkaarten en Hugo Heeres mocht na een grove overtreding vervroegd douchen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*