Westersport week 47

Westersport | Westerkrant.nl

 

Aduard 2000 – SC Loppersum 0-2

“ADUARD 2000 KAN GEEN VUIST MAKEN TEGEN LOPPERSUM”

De koffie in de rust bleek na negentig minuten voetbal tussen Aduard en Loppersum het enige dat zaterdag het publiek verwarmde. De supporters, die de kou dapper trotseerden, werden in ieder geval niet warm van het voetbal beide ploegen op de mat legden. In het rommelige duel waren de hoogtepunten schaars en kansen waren uitzonderingen. De bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind door tweemaal het net te vinden, 0-2.

Twee handsballen ontgingen de leidsman in de beginfase, waardoor Aduard een eventuele strafschop op haar buik kon schrijven. Vervolgens werd een vrije bal aan de andere kant rakelings naast gekopt door de spits van de gasten. Even daarna voorkwam Aduard-middenvelder Michel Haaksema met een uiterste krachtsinspanning de openingstreffer. Een openingstreffer die niet lang daarna toch op het scorebord

verscheen. Joris Jurna haalde namens Loppersum de trekker over. Nog voordat de supporters richting de verwarmde kantine konden verhoogde diezelfde Jurna de stand.

Na rust waren er nog kansjes over en weer, maar bleven goals uit. Geen punten dus voor Aduard, dat Albert Nieuwenhuis ook nog vervroegd naar de kleedkamer zag gaan na een rode kaart. Het thuispubliek droop verkleumd af, maar gelukkig was er koffie.

Oranje Nassau – PKC’83 2-0

De stadse derby tussen Oranje Nassau en PKC’83 werd een prooi voor de thuisploeg, 2-0. Tyson dos Santos tekende, op aangeven van uitblinker aan Oranje Nassau-zijde Erolind Derguti, voor de 1-0. Na rust gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Oranje Nassau-doelman Erwin Heidekamp bleek een niet te nemen horde. Door het offensief van de gasten kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. Deze ruimte werd in de slotminuten goed uitgespeeld met als eindstation invaller Jermo Verbeek, 2-0.

Pelikaan S – DZOH 2-0

Pelikaan S is vooralsnog niet te stuiten. Nu delfde het sterk verdedigende DZOH met 2-0 het onderspit. De thuisploeg was over de gehele wedstrijd de betere, maar kon moeilijk door de muur van de gasten breken. Daarnaast moest het oppassen voor de gevaarlijke counter van de Emmenaren. Pas in de tweede helft kwam Pelikaan S op voorsprong via Handrit Hoxhaj. Fahim Bellghroub verdubbelde met een prachtig afstandsschot de score en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Het is altijd lastig te voetballen tegen een team dat zich volledig ingraaft en loert op de counter. Uiteindelijk ben ik blij dat we als collectief deze lastige wedstrijd in een overwinning hebben omgezet.”

Gramsbergen – HFC’15 5-0

Wederom een flink pak slaag voor HFC’15 dat in Gramsbergen een 5-0 nederlaag leed. Na een half uur stond er door geklungel in de HFC-gelederen al 3-0 op het scorebord. Het Hoogkerker vertrouwen in eigen kunnen is door de slechte resultaten van de laatste tijd tot het nulpunt gedaald. De ploeg probeerde in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog een goed resultaat uit het vuur te slepen, maar na de ruime achterstand was er van aanvallende acties nagenoeg
geen sprake meer.

HFC’15-trainer Frans Brouwer: “In deze vorm ontberen wij de kwaliteit om tijdens de wedstrijd het tij te doen keren. We werken er met zijn allen keihard aan om het lek boven te krijgen.’’

Achilles 1894 – Zuidhorn 1-2

Zuidhorn blijft in het spoor van de koplopers in de zaterdag derde klasse C. De volledige buit werd vanuit Assen meegenomen naar het Westerkwartier, 1-2. Al vroeg in de wedstrijd maakte Tom Spijkerman op aangeven van Jaap Jacobs de 0-1. Bij de 0-2 waren de rollen omgedraaid, maar even trefzeker. Onnodig balverlies in de defensie van Zuidhorn stelde Tobias Stel in staat om nog voor de thee de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. De Assenaren gingen in de tweede helft alles of niets spelen, maar Zuidhorn kwam niet meer in de problemen.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Ons team heeft er hard voor gewerkt en daarnaast ook nog goed voetbal op de mat gelegd.’’

Lycurgus – Zeester 6-1

Lycurgus dendert door in de competitie. Zeester werd ditmaal met een kansloze 6-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Tot de rust kon Zeester de ongenaakbare koploper Lycurgus nog bijbenen. Via een strafschop schoot goalgetter Steven Zwarts de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Eveneens via een strafschop werd de stand door Vince van der Veen gelijk getrokken. Voor rust maakte Robbie van der Veen er nog 2-1 van. In de tweede helft stelde Lycurgus orde op zaken en voegde het nog een kwartet treffers aan het doelpuntentotaal toe. Steven Zwarts tweemaal, Robbie van der Veen en Dylan van der Spoel waren de makers.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “We waren in dit duel duidelijk de betere ploeg en we waren zeer efficiënt.”

DIO Groningen – Groninger Boys 3-2

Groninger Boys liet zich op bezoek bij hekkensluiter DIO Groningen verrassen. Het stapte met een 3-2 nederlaag van het veld. Hiermee verdubbelde de thuisploeg haar doelpuntentotaal van het hele seizoen. In de eerste helft kwamen de gastheren verdiend op een 2-0 voorsprong. Shaquille Duggins maakte nog voor rust de aansluitingstreffer voor Groninger Boys. Nadat interim-trainer Bert Nout zijn mannen in de rust op scherp had gezet viel al snel in de tweede helft ongelukkigerwijs de 3-1 voor DIO. De bezoekers gingen nog wel op jacht naar treffers, maar slaagden slechts eenmaal via Marc Hofmann.

Groninger Boys- interim-trainer Bert Nout: “We creëerden een behoorlijk aantal kansen maar als je ze er niet inschiet verdien je ook geen punten.”

GVAV Rapiditas – Peize 3-1

Geen ommekeer voor Peize in de wedstrijd tegen GVAV Rapiditas. Het verloor met 3-1. De Noord-Drenten startten voortvarend en kwam in de beginfase al op voorsprong. Een prima opgezette aanval werd door Frank Darwinkel bekroond met een fraaie afronding. Hierna brak het beruchte GVAV-kwartiertje aan. Vele voetballiefhebbers zullen zich deze kreet ongetwijfeld herinneren vanuit de jaren 50, 60 en 70 in het Oosterparkstadion. In dat tijdsbestek boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Ingmar Liezenga, Rashid Conquet en Patrick Venema waren de doelpuntenmakers.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Voetballend gaat het steeds beter. Nu het verzilveren van de kansen nog.”

Gruno – SC Bolsward 2-2

Gruno blijft goed presteren in de tweede klasse en toonde veerkracht door tegen Bolsward tweemaal van een achterstand terug te komen. In een open wedstrijd waren het de bezoekers die via Paul Huisman op voorsprong kwamen. Een kwartier later liet Mitchell van Kalsbeek met een prachtige lob de Friese doelman kansloos, 1-1. De Gruno-aanhang kon echter nog geen minuut van de gelijkmaker genieten. Vanaf de aftrap slalomden de bezoekers de nog nagenietende West-Enders voorbij met als eindstation opnieuw Paul Huisman. Gruno beloonde zichzelf halverwege de tweede helft via Jamal Schripsema voor het harde werken, 2-2.

Gruno-trainer Peter van der Mark: “Bij deze wedstrijd is een gelijkspel de juiste afspiegeling.”

Nicator – Groninger Boys 2-1

Groninger Boys was beter, maar moest de punten aan het laag geklasseerde Leeuwarder Nicator laten. Freddy de Grooth zette de gasten in de vijftiende minuut nog wel op voorsprong, maar de gastheren werden vervolgens in het zadel geholpen door twee cadeautjes in de vorm van strafschoppen. Eerst verleende Glenn Datema zijn medewerking door geheel onnodig een Friese speler tegen de grond te duwen. De andere was een dwaling van de arbiter die vrijwel als enige hands van Erik Meijer constateerde. Beide strafschoppen werden benut waardoor met 2-1 de eindstand bereikt was.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “Over die laatste strafschop kun je lang en breed discussiëren, maar feit is dat die gegeven is.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*