Westersport week 48

Westersport | Westerkrant.nl

Winsum – PKC’83 5-3

PKC schoot uit de startblokken tegen Winsum en kwam al gauw op 0-2 via Bryan Inge en Jivan Vroom. Vervolgens kreeg Winsum een penalty toegekend en hiermee is het kantelpunt in de wedstrijd benoemd. Nog voor de rust poetsten de gastheren de achterstand weg. Het spel van de bezoekers oogde hierna inspiratieloos en betekende voor Winsum een vervroegde Sinterklaasmiddag. In een kwartier verhoogde Winsum de stand naar 5-2. Als troost mochten de bezoekers via Inge nog één treffer aan hun totaal toevoegen.

PKC’83-assistenttrainer Robert Groninger: “Als je verdedigt op de manier zoals wij dit vanmiddag deden, dan wordt het een moeilijk verhaal om punten binnen te halen.”

DESZ – Pelikaan S 0-2

Pelikaan S behield zaterdagmiddag tegen DESZ haar ongeslagen status. Het won redelijk eenvoudig met 0-2 door doelpunten van Mathijs Elderman en Fahim Bellghroub. Tegen de mannen uit Zwartsluis toonde de lijstaanvoerder dat het terecht op de plek staat waar het staat. Pelikaan S controleerde de gehele wedstrijd en kwam nagenoeg niet in de problemen. Kansen creëerde de koploper volop, maar het vizier stond niet altijd op scherp. De zege kwam echter geen moment in gevaar.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “De jongens hebben zeer gedegen gevoetbald. Ze hebben niets weggegeven en zelf op de goede momenten toegeslagen.”

FC Meppel – HFC’15 4-1

HFC’15 ging zaterdag in en tegen Meppel met ruime cijfers onderuit, 1-4. Pas nadat de Drenten reeds viermaal hadden gescoord mochten de gasten in scorend opzicht iets terugdoen. Dit was HFC’15 inmiddels 354 minuten voetbal niet gelukt. Al na zeven minuten ging de Hoogkerker formatie door laks in te grijpen in de fout. Enkele minuten later was het via opnieuw raak voor de gastheren. De HFC-formatie probeerde wel het tij te doen keren, maar gevaar voor het Meppeler doel was nauwelijks waar te nemen. De gastheren strooiden met twee goals nog meer zout in de groenzwarte wonden, maar het werken van de gasten werd uiteindelijk in de slotfase nog beloond met de Daan Prins’ eretreffer.

Aduard 2000 – Be Quick 1887 0-2

Aduard 2000 kwam tegen koploper Be Quick 1887 veel beter voor de dag dan vorige week, maar het verloor alsnog met 0-2. De ploeg deed voetballend niets onder voor de gasten. Tot de slotfase ging het spel gelijk op en Aduard schiep enkele goede mogelijkheden. Zo was de binnenkant paal een sta in de weg bij een kopbal van Leon Smits en kon diezelfde Smits een prachte aanval niet bekronen met een doelpunt. De koploper sloeg in de slotfase alsnog toe, waardoor het met twee treffers alsnog zegevierde.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “We hebben Be Quick in leven gehouden. Het sloeg aan het eind, na het wegebben van onze krachten, nog keihard toe. Jammer, maar ook dat is voetbal”.

Zuidhorn – Noordwolde 2-1

Zuidhorn moest hard werken voor de drie punten afgelopen zaterdag. In eigen huis werd nipt met 2-1 gewonnen van het taaie Noordwolde. In voetballend opzicht voerden de gastheren de boventoon, maar veel kansen leverde dit niet op. In de twintigste minuut vond Thijs Zwarteveen een gaatje in de hechte Noordwolder defensie. Met een prachtige treffer opende hij de score. Niet lang daarna verzilverde Anthonie Buist één van de weinige kansen voor Noordwolde. In de slotminuten was het opnieuw Zwarteveen die de drie felbegeerde punten aan het Zuidhorns puntentotaal toevoegde door de winnende te maken.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Het was een zwaarbevochten overwinning die ik gezien het vertoonde spelbeeld wel terecht vind.’’

Potetos – Lycurgus 0-7

Het wordt wellicht een beetje eentonig, maar Lycurgus had wederom een gemakkelijke middag. Ditmaal werd Potetos met 0-7 aan de zegekar gebonden. Lycurgus-doelman Rick Jungman zal het minst content zijn met de geringe tegenstand dit seizoen. Hij staat wekelijks nagenoeg werkloos toe te kijken. Al vroeg in de wedstrijd opende Dylan van der Spoel de score. Via Niels Veentjer en Robbie van der Veen werd de ruststand van 3-0 bereikt. Na de thee gingen de bezoekers onverdroten verder met scoren. Het was Robbie van der Veen die zijn tweede van de middag maakte. In het slotdeel van dit ééntonige duel sloeg Lycurgus nog drie keer doeltreffend toe. Yvar van Oosten, Harm Leerink en Arwin Bolt vervolmaakten de zevenklapper.

Groninger Boys – ZEC 3-1

De zaterdagtak van Groninger stuurde ZEC uit Zandeweer met een 3-1 nederlaag huiswaarts. Door de zege kruipt Groninger Boys iets meer richting de middenmoot. Het duel begon echter slecht voor de thuisploeg. Door onoplettendheid kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Hierna werd het spel van de gastheren beter en domineerden ze de gehele wedstrijd. Eerst wist Marc Hoffman een kans te verzilveren en tegen het rustsignaal aan slaagde Junior Gonzales in de afronding, waardoor de Boys alsnog met een voorsprong aan de thee gingen. In de tweede helft maakte Jurjen Boonstra 3-1 en daarmee was de koek op.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Ons spel is bij vlagen aardig om te zien, maar we moeten nog koelbloediger zijn in het afmaken van de kansen.”

Groninger Boys – Bolsward 2-0

Al vroeg in de wedstrijd legde Ruben Bermudez een vrije trap op de voeten van Freddy de Grooth. Hij controleerde de bal knap en haalde haarzuiver uit. Even later lag ook al de tweede treffer achter de Friese doelman. Glenn Datema wierp de bal uit een ingooi op het hoofd van Freddy de Grooth en die kopte op zijn beurt de bal, buiten het bereik van de goalie, in de bovenhoek.

In plaats van door te drukken zakte het spel van de thuisploeg in. De Friezen drongen aan en dwongen Groninger Boys-doelman en uitblinker Sil Damsma tot enkele moeilijke reddingen. De druk op het Groninger Boys-doel werd halverwege de eerste helft nog groter nadat een overtreding van Earl Perré, vanwege een trappende beweging naar de tegenstander, met een rode kaart bestraft werd. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg nagenoeg niet meer aan aanvallen toe.

Het deed spits Freddy de Grooth besluiten om zijn achterhoede te gaan helpen en hiermee werd het gevaar van de Friese luchtmacht geneutraliseerd. Met kunst en vliegwerk wist Groninger Boys de gasten van het scoren af te houden.

 

Roden – Peize 1-0

Hekkensluiter Peize had er recht op, maar de punten bleven in Roden. Traditiegetrouw is deze derby het duel van het jaar voor beide ploegen. In grote delen van dit duel waren verrassend genoeg de bezoekers de bovenliggende partij. De geconcentreerde Peizenaren creëerden meer dan een handvol 100% mogelijkheden. Dit in tegenstelling tot de koploper Roden dat ietwat gelukkig op voorsprong kwam. Rutger van der Laan nam een vrije trap vanaf 35 meter, deze werd onderweg van richting veranderd en belandde buiten doelman Lennart Renkema tegen de touwen.

Peize-trainer Henk Veenhof: “We speelden tegen Roden verreweg onze beste wedstrijd van dit seizoen. Het is dan ook jammer dat je van de vele mogelijkheden er niet één benut. Hiermee doe je jezelf enorm tekort.”

Nicator – Gruno 1-4

Gruno trok dit weekend in de wedstrijd tegen het Leeuwarder Nicator aan het langste eind, 1-4. Voor rust wisten rechtsback Habi Tolentino en Robert Oosterhof het Leeuwarder doel te treffen, maar nog voor het rustsignaal klonk deed de thuisploeg iets terug. Het duurde vervolgens lang totdat de Gruno-zege veiliggesteld werd. Laat in de tweede helft ontstond de 1-3 uit een prachtige crosspass van Johannes Kroon op Robert Oosterhof. Laatstgenoemde maakte het geheel nog mooier en knalde fraai raak. Mitchell van Kalsbeek maakte met een halve omhaal het feest voor Gruno compleet.

Gruno-trainer Peter van der Mark: ‘’Onze resultaten zijn de laatste weken goed. Daar kunnen we nu even van genieten, maar we hebben nog een lange weg te gaan.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*