Westersport week 49

Westersport | Westerkrant.nl

Peize – FC Lewenborg 4-2

“PEIZE TE STERK VOOR FC LEWENBORG”

Hekkensluiter Peize boekte zondag een cruciale 4-2 overwinning op Lewenborg. Daarmee verkleint het de achterstand op de bezoekers naar twee punten. De wedstrijd in de kelder van de tweede klasse J begon veelbelovend. Al in de eerste minuut kregen de gasten een levensgrote kans om de score te openen. Peize mocht van geluk spreken dat de Lewenborg-aanvaller vanuit vrijstaande positie naast schoot. Eveneens in de beginfase schoot Peizenaar Simon Wekema wel met scherp en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Deze stand stond niet lang op het scorebord. Remon Beukema was na een bal op de lat het meest attent en maakte de gelijkmaker. Niet lang daarna werd de Peize-defensie opnieuw verrast. Armando Kremer kon in vrijstaande positie een voorzet vanaf links beheerst tegen de touwen jagen. Gedurende de eerste helft nam Peize geleidelijk aan het heft in handen. Dit resulteerde in de slotfase van de eerste helft in een prachtige treffer van rechtsback Jarco Westerhof.

Na de rust konden de bezoekers de Peizenaren niet meer bijbenen. Uit een corner kopte Joppe van Leeuwen Peize wederom op voorsprong. In de slotfase besliste Frank Darwinkel de wedstrijd door de 4-2 te maken en daarmee was het Peizer feestje compleet.

PKC’83 – Gorecht 6-1

PKC’83 weet weer wat winnen is. Na twee nederlagen werd laagvlieger Gorecht met een ruime 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Voor rust hield het spel van de thuisploeg niet over, maar daar was in de tweede helft niets van terug te zien. Het publiek zag een gretige ploeg dat de tegenstander met goed voetbal aan gort speelde. Koen Hateboer, Bryan Inge en Martijn van Roeden scoorden alle drie tweemaal. Met dit resultaat is Gorecht de nieuwe rode lantaarndrager en zien we PKC’83 terug in de subtop.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “De eerste helft was een blamage, maar in de tweede helft trokken we de wedstrijd met goed voetbal over de streep.”

Pelikaan S – Omlandia 5-1

Trotse koploper Pelikaan S had niets te duchten van Omlandia en won eenvoudig met 5-1. Vanaf de aftrap had de thuisploeg de touwtjes stevig in handen. Een alerte Fahim Bellghroub onderschepte vroeg in de wedstrijd een inspeelpass van de keeper op de laatste man en verzilverde dit buitenkansje. In de laatste fase van de eerste helft verdubbelde Mathijs Elderman met het hoofd de marge. In de tweede helft trok de thuisploeg de touwtjes verder aan en kwam het via Handrit Hoxhaj, Jeroen Haan en wederom Bellghroub op 5-0. Remco Bolhuis redde de eer van de gasten door een doelpuntje mee te pikken.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Na de 2-0 was het een gelopen koers. Minpuntje is wel dat we een tegendoelpunt moesten incasseren.’’

Mamio – Zuidhorn 1-7

Zuidhorn blijft in de titelrace na een zevenklapper tegen Mamio. Niet voor de eerste keer dit seizoen was Jaap Jacobs de grote man aan de kant van de bezoekers. Hij wist zaterdagmiddag een loepzuivere hattrick te maken. In de eerste helft kwam Zuidhorn op een 0-1 voorsprong via Aart Sikkema. Een kwartier na rust verdubbelde Jaap Jacobs via een penalty de score. ‘Good Old’ Kenneth Slijngaard deed nog wat terug namens de gastheren, maar in de laatste twintig minuten liep Zuidhorn eenvoudig uit naar 1-7. Naast Jaap Jacobs kwamen ook Jan Peter Steenbergen, Bart BrandtsBuys en Thijs Zwarteveen op het scoreformulier.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Wat we voor de thee aan hebben nagelaten, hebben we na de thee wel gedaan.’’

SC Stadspark – Aduard 2000 5-1

Een gehavend Aduard 2000 vocht zaterdag voor wat het waard was, maar verloor terecht met 5-1 van Stadspark. Het hield tot aan de rust redelijk stand. Het stond toen 1-0 door een doelpunt van Sjim van Dinten. Het verschil in kwaliteit kwam na rust echter wel tevoorschijn. Eenvoudig schroefde de thuisploeg de stand op naar 3-0 via Sjors van der Meeren. Ron Bethlehem en Youri Hofman deden ook nog een duit in het doelpuntenzakje van Stadspark. Idsard Ozinga redde de eer nog voor de gasten, maar dat was puur voor de statistieken.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “Het team valt niets te verwijten, dat heeft alles gedaan wat binnen hun vermogen ligt.’’

ZEC – Lycurgus 0-4

Lycurgus schreef zaterdag met de 0-4 winst op ZEC gemakkelijk drie punten bij en is dit seizoen onbedreigd koploper in Zaterdag 5A. Via een penalty kwam het op voorsprong. Steven Zwarts haalde koelbloedig de trekker over. Nog voor de pauze stelde Niels Veentjer na een schitterende individuele actie aan de linkerkant, diezelfde Zwarts in staat zijn tweede treffer van de dag te maken. Halverwege de tweede helft voerde Bas Penninga de stand op naar 0-3. De gasten hadden niets te duchten van de thuisploeg en wederom Zwarts bepaalde de eindstand op 0-4.

Lycurgus assistent-trainer Esra Philips: “In tegenstelling tot de vorige weken moesten we dit keer met een ‘kleine’ overwinning genoegen nemen.’’

Oosterparkers – Groninger Boys 6-2

Groninger Boys-trainer Bert Nout heeft hoogstwaarschijnlijk niet lekker geslapen zaterdagnacht. Vlak voor de wedstrijd tegen Oosterparkers werd er door een aantal basisklanten afgezegd en vervolgens leverde het team van Nout een wanprestatie in de eerste helft waardoor het al na 45 minuten tegen een 5-0 achterstand aan keek. Het was voor de trainer aanleiding om in te grijpen. In de tweede helft stond er dan ook een heel ander Groninger Boys in het veld. Keoma Gelderloos deed iets aan de achterstand en bracht de achterstand terug tot 5-2. Ongelukkig werd er ook nog in eigen doel geschoten waardoor de eindstand werd bepaald op 6-2.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Willen we onze doelstelling handhaven zal er op allerlei vlakken veel moeten veranderen.’’

HFC’15 – DZOH 0-6

Het blijft voor HFC’15 een verschrikkelijk seizoen. De ploeg traint wekelijks keihard om een goed resultaat te behalen, maar de ommekeer is nog niet in zicht. Dit weekend had ook DZOH geen kind aan de thuisploeg. Binnen tien minuten moest HFC-doelman Sander Mulder al weer twee keer de bal uit de touwen halen. De thuisploeg probeerde wel om het duel te doen kantelen, maar kwam kwaliteit tekort. De promovendus kwam maar één ding toe en dat was om de gretige goed voetballende Drenten van een nog hogere score af te houden. Uiteindelijk stopte de Drentse teller bij zes.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “We blijven er alles aan doen om toch nog tot positieve resultaten te komen.’’

Gruno – Trynwâlden 4-3

Gruno blijft koploper Drachten in het vizier houden na de 4-3 winst op Trynwâlden dit weekend. Mitchell van Kalsbeek was met vier treffers de gevierde man aan Gruno-zijde. Voor rust schoot hij zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Pas na rust deed de Friese formatie wat terug. Via Ruud Algra kwam het op gelijke hoogte. Roland Schweigman schoot vervolgens namens Trynwâlden een vrije bal binnen, 1-2. Het bleek het startschot voor de Van Kalsbeekshow. Hoogstpersoonlijk boog hij de 2-1 achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Het slotakkoord was nog wel voor de Friezen, maar verder dan 4-3 kwamen ze niet.

Gruno-trainer Peter van der Mark: “We staan keurig tweede en de punten die we nu hebben pakken ze ons niet meer af.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*