Westersport week 50

Westersport | Westerkrant.nl

Zuidhorn – Glimmen 3-3

“ZUIDHORN GEEFT OP DE VALREEP DE WINST UIT HANDEN”

De zaterdag begon goed voor het publiek in Zuidhorn. De supportersvereniging van de thuisploeg verwelkomde eenieder op deze koude, stormachtige middag namelijk met een lekker kopje warme chocolademelk. Na negentig minuten voetbal en zes goals op het scorebord werd het voor de neutrale toeschouwer uiteindelijk het leukst. Het werd 3-3. Zuidhorn bewees zichzelf daarmee een slechte dienst, want concurrent en koploper Loppersum wist wel te winnen.

Gedurende de eerste helft trok Zuidhorn het spel naar zich toe, maar kwam Glimmen op voorsprong. Aan de goal van Patrick Gorter zat echter wel een luchtje, want volgens velen ging er een overtreding aan vooraf. De gelijkmaker van Zuidhorn kwam vlaak voor rust. Jordi Schuiling zag zijn voorzet tot ieders verbazing in het net belanden.

Via Tom Spijkerman en Jaap Jacobs liep de thuisploeg uit naar een riante 3-1 voorsprong. Vervolgens raakte Zuidhorn nog tweemaal het aluminium tot het slotoffensief van de gasten begon. Tegen alle verwachtingen in kwam laagvlieger Glimmen alsnog langszij. De sterke spits van Glimmen, Tim Oosterhof, stelde eerst zijn collega Tim Blaauw in staat om de aansluitingstreffer te maken en bekroonde in de slotminuut zijn goede spel met de gelijkmaker.

PKC’83 – Zeerobben 4-2

PKC’83 won zaterdag eenvoudig van Zeerobben met 4-2. In de eerste helft was het duidelijk de bovenliggende partij en kwam het na een individuele actie van topscorer Bryan Inge op voorsprong. Koen Hateboer verdubbelde vervolgens de marge. In de slotminuut van de eerste helft deed Zeerobben wat terug, 2-1. PKC’83 doelman Ben Meedendorp hield na rust de voorsprong in stand met een aantal cruciale reddingen. De thuisploeg besliste daarna de wedstrijd door via Jivan Vroom en Inge uit te lopen naar een 4-1 stand. Zeerobben scoorde nog wel een keer, maar dat was slechts voor de statistieken.

PKC’83-trainer de Jong: “We hebben vooral in de eerste helft tegen Zeerobben een prima partij op de mat gelegd.’’

FC Meppel – Pelikaan S 2-2

Het eerste puntenverlies voor Pelikaan S werd afgelopen zaterdag een feit. Het was FC Meppel die een puntje in eigen huis wist te houden tegen de onbetwiste koploper in 2J. Dit kwam mede doordat de bezoekers na een half uur de klus met een tiental moesten klaren. Wesley Tankink kreeg rood. De thuisploeg kwam uit een vrije trap op voorsprong, maar op slag van rust maakte Sergio van Dijk de gelijkmaker. In de tweede helft kwam het via Jeroen Haan zelfs op voorsprong, maar in de allerlaatste minuut moest de ploeg van Freddy Strating een puntendeling toestaan.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Met de puntendeling kunnen we goed leven, maar als er een ploeg was die de winst verdiende dan waren wij het.’’

The Knickerbockers – HFC’15 2-0

Na het plotselinge vertrek van trainer Frans Brouwer maakte Johan Middel zijn debuut als hoofdcoach van de eerste selectie van HFC’15. Gewonnen werd er vooralsnog niet, maar de gasten kunnen terugkijken op een prima wedstrijd. Beide tegentreffers kwamen ongelukkig tot stand. De 1-0 viel in de blessuretijd van de eerste helft. Volgens vele Hoogkerker ogen stond Knickerbocker Jouke Bosma buitenspel, maar zijn goal werd goedgekeurd. Diep in de blessuretijd van de tweede helft kreeg de thuisploeg een verlaat sinterklaascadeautje in de vorm van een penalty. Deze werd benut en zo verloor het ‘nieuwe’ HFC’15 alweer, maar heeft het ietwat vertrouwen getankt voor de komende wedstrijden.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “Het goede spel tegen The Knickerbockers biedt hoop voor de rest van de competitie.’’

Aduard 2000 – LTC 0-2

Aduard 2000 stond dit weekend ook na de wedstrijd tegen LTC met lege handen. Aduard speelde compact, gaf nagenoeg niets weg en kreeg enkele zeer goede mogelijkheden om de score te openen. Leon Smits miste een een-op-een situatie met de LTC-doelman en Remco van Merode kopte een voorzet van Smits rakelings naast. Halverwege de tweede speelhelft kwamen de gasten door Stefan Kuntz op een 1-0 voorsprong. De marge werd tien minuten later door Josias Eshuis verdubbeld en daarmee was alle hoop op een goed resultaat van de thuisploeg vervlogen.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema. “We speelden wederom een goede wedstrijd tegen een gemakkelijker voetballende tegenstander, maar je moet ze er wel inschieten en dat lukt momenteel niet.’’

Lycurgus – Noordpool UFC 9-0

Opnieuw toonde Lycurgus dit weekend dat het een paar maten te groot is voor hun tegenstanders in 5D. Zaterdag jongstleden fungeerde het arme Noordpool als Lycurger speelbal. Met 9-0 was de thuisploeg nog mild voor de bezoekers. Via Harm Leerink, Robby van der Veen en Dylan van der Spoel ging het met een 3-0 voorsprong aan de thee. Na rust scoorden Niels Veentjer tweemaal, Leerink tweemaal, Van Der Veen nog eens en tweede elftalspeler Joost den Broeder.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Het is natuurlijk mooi dat de ploeg goed draait. Ik vind een compliment voor het team wel op zijn plaats. De ploeg onderschat geen tegenstander en dat zie je terug aan de hoge uitslagen.’’

Groninger Boys – GRC Groningen 4-9

Vooralsnog wil het met de zaterdagafdeling van Groninger Boys niet echt vlotten. Zaterdag werd in het duel tegen GRC Groningen opnieuw met ruime cijfers verloren. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Jurjen Boonstra en via Ronald Venema, Ron Zuurt en Marc Hoffman scoorde de thuisploeg deze middag zelfs viermaal. Dat bleek niet genoeg, want GRC maakte er negen. De gastheren was vooral in de tweede helft kansloos. Het was een wonder dat het scorebord bij het ingaan van de rust slechts op 1-2 stond. Dat was vooral te wijten aan het feit dat de gasten vele kansen onbenut lieten.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Onze jongens wilden wel, maar tegen dit GRC-team was voor ons geen eer te behalen”.

Helpman – Peize 3-2

Peize speelde zondag tegen Helpman één van de betere wedstrijden van dit seizoen, maar het verloor ongelukkig. Simon Wekema zette de gasten al vroeg op voorsprong, waarna het spel op en neer golfde. Halverwege de eerste helft kwam Helpman via Kevin Hofman op gelijke hoogte. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Peizenaren op een 2-1 achterstand door Danny Dijkstra. Na de thee stond wederom Wekema aan het einde van een aanval, 2-2. Het had er alle schijn van dat deze ontmoeting in een puntendeling zou eindigen, maar Kemo Chun maakte in de achtennegentigste minuut nog de winnende voor de gastheren.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Je speelt een prima wedstrijd en bij die lange blessuretijd plaats ik mijn vraagtekens.’’

SC Franeker – Gruno 3-3

Gruno speelde afgelopen weekend met 3-3 gelijk in en tegen Franeker. De bezoekers begonnen zeer goed aan het duel en de gastheren probeerden met harde duels het spel van de bezoekers te ontregelen. Gruno beloonde het goede spel echter al snel met een treffer. Het was Mitchell van Kalsbeek die de openingstreffer op zijn naam schreef. Nadat de thuisploeg de gelijkmaker had gemaakt, scoorde Mitchell van Kalsbeek opnieuw en ging Gruno met een voorsprong rusten. Al snel in de tweede helft kwam de thuisploeg weer langszij. Dat deed centrale verdediger Rick Bunk besluiten een fantastische solo te beginnen met als eindstation de 2-3. Een kwartier voor tijd werd na een scrimmage de eindstand door Franeker op 3-3 bepaald.

Groninger Boys – Akkrum 3-2

Een gouden wissel besliste het duel tussen Groninger Boys en Akkrum in het voordeel van eerstgenoemde. Groninger Boy Ronald Edens kreeg in de zestigste minuut de rode kaart en trainer Fouad Faraouni besloot tactisch te wisselen. De veertigjarige Gio Slijngaard verving scherpschutter Freddy de Grooth en dat bleek de juiste zet. Slijngaard tekende zelf voor de 2-1 en verstuurde de beslissende pass bij de 3-1. De 1-0 had Wesley Moesker al op zijn naam geschreven. Uiteindelijk werd het nog even spannend toen Akkrum terugkwam tot 3-2, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet meer.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “Freddy is niet de snelste en dat is Gio ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd wel. Het bleek achteraf de bepalende zet te zijn. Prachtig toch?”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*