Westersport week 51

Westersport | Westerkrant.nl

Pelikaan S – De Weide 5-0

Middenmoter De Weide probeerde trotse koploper Pelikaan S afgelopen zaterdag punten af te snoepen, maar laatstgenoemde bleek wederom ongenaakbaar. Het werd 5-0. Een kwartier voor rust begon de thuisploeg met scoren via Jeroen Haan. Even daarna was het Sergio van Dijk die met een schitterende goal de score verdubbelde. Op slag van rust tekende Handrit Hoxhaj voor de 3-0 en daarmee was alle Hoogeveense hoop op een resultaat vervlogen. Na rust deed topscorer Fahim Bellghroub ook een duit in het zakje door de 4-0 op het scorebord te zetten. Hoxhaj zag vervolgens een inzet op de paal zag belanden en Haan scoorde in buitenspelpositie. In de slotminuut was het opnieuw Hoxhaj die alsnog het kwintet goals compleet maakte.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Het team stond als een huis en gaf nagenoeg niets weg. Gezien de kansenverhouding had de score nog wel hoger uit kunnen vallen.’’

HFC’15 – FC Klazienaveen 4-3

HFC’15 wist afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen te winnen en dat ging ten koste van FC Klazienaveen. In Hoogkerk werd het 4-3 en daarmee droeg de thuisploeg de rode lantaarn over aan Omlandia dat opnieuw verloor. Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren op voorsprong via een vrije trap van Frank Volkers. Een prima uitgevoerde counter met Fabian de Vries als eindstation resulteerde in de 2-0. Nog voor rust poetsten de gasten de achterstand weg. De vliegensvlugge Rutger Hofsteenge was in de tweede helft de man die HFC’15 opnieuw op voorsprong zette, waarna Volkers met zijn tweede van de dag de marge weer op twee bracht. HFC-verdediger Klaas Wobbe verschalkte in de slotfase nog zijn eigen doelman, waardoor het nog even spannend werd. Klazienaveen scoorde echter niet meer en daarmee was de volle buit voor de hardwerkende Hoogkerkers.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “Johan en ik zijn vooral trots op de wijze waarop de afgesproken taken werden uitgevoerd. Deze strijdwijze verdient een vervolg.”

Groen Geel – Zuidhorn 2-2

Zuidhorn kwam afgelopen zaterdag tegen concurrent Groen Geel niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al in het beginstadium waren de gasten dichtbij een score. Jaap Jacobs zag zijn kopbal echter gekeerd worden door de lat. Niet lang daarna profiteerde Groen Geel van een misstap van Zuidhorn-goalie Marcel Groothoff. David van der Meijden was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Jacobs bracht vervolgens met een prachtige kopbal de ploegen weer in evenwicht. Het was de thuisploeg die nog voor rust opnieuw op voorsprong kwam via topschutter Jelle Teitsma. Jacobs werd even daarna onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en benutte daarop zelf de toegekende penalty. Daarmee was de eindstand in deze wedstrijd al voor rust bereikt.

Zuidhorntrainer Kees Bouma: “Als je bedenkt dat hun doelman werd bijgestaan door zowel de paal als de lat, had er voor ons misschien iets meer ingezeten. Dit neemt niet weg dat wij wel kunnen leven met het gelijkspel.’’

Achilles 1894 – Aduard 2000 1-2

Na vijf achtereenvolgende nederlagen wist Aduard 2000 afgelopen weekend weer te winnen. In Assen werd het roemruchte Achilles 1894 op een 1-2 nederlaag getrakteerd. Het gemakkelijker voetballend Achilles 1894 combineerde prima, maar tot veel gevaar leidde dit niet. De voetballende tekortkomingen compenseerde de uitploeg met veel bravoure en inzet. Bovendien zat de organisatie bij de gasten goed in elkaar. Via Leon Smits kwam het dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong, maar in de slotfase zag Achilles toch kans via Ferdi Hidding de stand gelijk te trekken. Het dreigde evenals in voorgaande duels dus toch op puntverlies uit te draaien, maar op slag van het eindsignaal kroonde Jeffrey Eggens zich tot Aduarder goudhaantje door alsnog de winnende binnen te schieten.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema verklaarde opgelucht: “Na de vele teleurstellingen zit het eindelijk eens een keer mee. Nu maken wij een treffer, die ik overigens dik verdiend vond, in de slotfase.”

Broekster Boys – PKC’83 2-1

PKC’83 verloor dit weekend terecht met 2-1 van Broekster Boys. Koen Hateboer bracht in het beginstadium de gasten op een 1-0 voorsprong. De PKC’ers kwamen echter slap uit de kleedkamer, want vanaf de aftrap dribbelde Delachance Sabuni door de verdediging om de gelijkmaker binnen te schuiven. PKC-doelman Ben Meedendorp hield vervolgens zijn ploeg nog lang in de race voor een resultaat, maar de winnende treffer werd alsnog in de allerlaatste minuut door Vincent Hoekstra gescoord. Saillant detail aan dit duel was dat PKC’er Philippe Pinheiro de rode kaart voorgeschoteld kreeg na een opstootje met een Friese supporter, Nadat de leidsman in een afkoelingsperiode een gesprek had met o.a. de trainer van Broekster Boys werd de rode kaart vervangen door een gele. Het was namelijk niet Pinheiro die het opstootje begon, maar de supporter.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Het was beneden alle peil wat wij vanmiddag hebben laten zien. Je moet je schamen dat je tegen deze tegenstander met lege handen huiswaarts keert. We hebben niets afgedwongen”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*