Eerste Groninger museumdag voor Vinkhuizen groot succes

Vandaag kregen bewoners van Vinkhuizen de kans om gratis (normaal bedraagt de entree € 15 voor volwassenen) het Groninger Museum te bezoeken. En daar werd, volgens de eerste voorzichte schattingen, door 800 Vinkhuizers gebruik van gemaakt.
Dat kan toch als een grandioos succes beschouwd worden. Er was speciaal voor deze dag een leuk programma samengesteld. Naast de drie grote tentoonstellingen (De Ploegh, LaChapelle en Hella en Freek de Jonge) kon je een rondleiding volgen.
Wist je dat water een terugkerend thema is in het Museum? Dat porselein uit de VOC tijd tijdens de verscheping verpakt zat in thee om het te beschermen? Wist je dat de hoofdarchitect Mendini zijn kunst basseerde op reeds bestaande kunst? Dat er een plattegrond van Groningen te zien is gemaakt van kleding?
Iedereen die het museum bezocht heeft vast leuke, nieuwe feiten opgedaan. Het was een prachtige manier om eens kennis te maken met dit boegbeeld van Groningen. Ook al ben je in eerste instantie niet direct een kunstliefhebber of dacht je dat je dat niet was. Kinderen konden meedoen om een raamschuldering op het raam in de hal van het museum te maken. Of door in het Atelier lekker te gaan knutselen.
De fototentoonstelling Mooi Vinkhuizen met portretten van wijkbewoners gemaakt door Capital of Happiness was ook erg mooi. Deze blijft de hele herfstvakantie hangen. Als deze doeken goed van de wand af te halen zijn, dan kunnen ze hopelijk daarna een mooie bestemming vinden in Vinkhuizen, bedachten Geertje Smeding en Emma Bel. Dat is even afwachten. Geertje geeft aan dat er vele mooie foto’s gemaakt zijn die we nog ontvangen. En dat er waarschijnlijk ook nog een aftermovie komt. Voor de liefhebbers die nog een keer terug wilden komen, was er een speciale terugkeeractie. Door je emailadres achter te laten, ontving je een flyer waarmee je tot en met 31 december 2019 nog een keer kan komen genieten van andere tentoonstellingen. Voor kinderen tot 18 jaar is de toegang altijd gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*