Kringloop+ bekroond met certificaat 100%Kringloop! keurmerk

Vinkhuizen -Op woensdag 23 januari 2019 hebben Kringloop+ en de Branche Vereniging Kringloopbedrijven (BKN) samen hun handtekening gezet op het certificaat 100%Kringloop! keurmerk. Dit gebeurde tijdens een feestelijke vrijwilligersbijeenkomst waarbij de vrijwilligers extra bedankt werden voor alle inspanningen die zij geleverd hebben. Kringloop+ is trots op het feit dat zij als eerste Kringloopwinkel in de provincie Groningen dit keurmerk mag dragen. Bovendien heeft Kringloop+ dit binnen vijf jaar na oprichting weten te bereiken. Op 18 december 2018 hebben twee auditoren de winkel aan de Diamantlaan 1 te Groningen bezocht. Ze waren onder de indruk van de sfeer en merkten al snel dat de professionaliteit hoog in het vaandel stond.
Kringloop is geen beschermd begrip; iedereen kan een kringloopwinkel beginnen. Hoe weet je dan of je met een betrouwbare kringloopwinkel te maken hebt? Hiervoor is het keurmerk van de BKN in het leven geroepen. Het keurmerk garandeert dat de kringloopwinkel professioneel georganiseerd is en verantwoordelijk omgaat met mens en milieu. Zij krijgen het niet zo maar. Ze doorlopen eerst een audit om te toetsen of ze voldoen aan de kwaliteitseisen.

100% Mens

Een 100%Kringloop!winkel is een sociale onderneming. Een 100%Kringloop!winkel staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en heeft dus werkplekken voor mensen voor wie het lastig is om een reguliere baan te vinden. Dat kunnen langdurig werklozen zijn, mensen met een beperking of ex-gedetineerden. Ook voor vrijwilligers of gepensioneerden zijn er werkplekken.

100% Milieu

Het hergebruiken van spullen is een stuk beter voor het milieu dan recyclen of nieuw produceren. Het maken van één spijkerbroek kost ongeveer 10.000 liter water. Als je een spijkerbroek koopt in een 100%Kringloop!winkel, bespaar je dus een heleboel water. Alles wat je tweedehands koopt, scheelt gebruik van grondstoffen en energie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*